Luister live

Minister: onderwijstoets en carnaval in februari botst

29 augustus 2023

De 'carnavalscito' staat gepland voor de eerste twee weken van februari, volgens minister van basis- en voortgezet onderwijs Mariëlle Paul. Deze nieuwe doorstroomtoets moet volgens de nieuwe wet worden afgenomen in die periode. In 2024 begint carnaval op 11 februari, wat een problemen oplevert. Een jaar later begint vastelaovend begin maart, waardoor er geen conflict is met de voortgangstoets. Echter, in 2026 en 2027 zal er opnieuw discussie ontstaan, aangezien carnaval dan respectievelijk op 15 februari en 7 februari begint.

Verscheidene carnavalsorganisaties en onderwijsstichtingen verzochten de minister om de data te heroverwegen. Ze gaven aan dat veel scholieren in de week voor carnaval al druk bezig zijn met de vastelaovend. Hierdoor zou begin februari volgens hen geen geschikt moment zijn voor een toets die de prestaties van het kind bepaalt. De minister heeft echter een andere mening en gelooft dat de meeste scholen met de beschikbare flexibiliteit tot een oplossing zullen komen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram