Luister live

Mistgenerator zorgt voor brandweerinzet bij lokale sigarenzaak in Brunssum

15 december 2023

 

Rond 09.00 uur donderdagochtend werd de brandweer in Brunssum opgeroepen voor een mogelijke brand bij een lokale sigarenzaak aan de Rumpenerstraat. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek echter al snel dat het om een foutieve activering van een mistgenerator ging, een onderdeel van het beveiligingssysteem van de zaak.

De mistgenerator zorgde voor een intense rookontwikkeling die naar buiten trad, wat tot ongerustheid leidde bij de omwonenden. In eerste instantie dachten zij dat er sprake was van een daadwerkelijke brand. De brandweer zette direct een onderzoek in en constateerde al snel dat er geen vuurhaard was, maar dat het systeem per abuis was geactiveerd.

Om eventuele bezorgdheid weg te nemen, heeft de brandweer de betreffende ruimte grondig geventileerd. Hierdoor verdween de rook na verloop van tijd en kon de ondernemer gerustgesteld overgaan tot de normale bedrijfsvoering.

Zowel de brandweer als de ondernemer zijn opgelucht dat het loos alarm betrof en er geen schade aan de sigarenzaak was.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram