Luister live

Mobiele ijswagen van ijssalon Bie Chantal in brand gestoken op Markt Eygelshoven

11 september 2023

Via 045Online

In de nacht van zondag op maandag werd een gruwelijke daad van vandalisme gepleegd op de Markt in Eygelshoven, waarbij een mobiele ijswagen van ijssalon Bie Chantal opzettelijk in brand werd gestoken. De ijswagen is volledig verwoest door de brand.

Het incident, dat plaatsvond in de nachtelijke uren, heeft geleid tot de volledige vernietiging van de mobiele ijswagen, die eigendom is van Chantal en Maarten Dubois uit Voerendaal. Het echtpaar heeft plannen om een tweede ijssalon te openen op de Markt van Eygelshoven, maar de vergunning daarvoor is tot op heden nog niet verleend vanwege bestuurlijke complicaties.

Als een tijdelijke oplossing had de gemeente het ondernemersechtpaar een voorlopige vergunning gegeven om een mobiele ijskraam te exploiteren op de Markt. Het tragische incident van afgelopen nacht heeft echter hun hoop op het opstarten van hun onderneming wreed verstoord. Chantal en Maarten Dubois zijn diep geschokt door de gebeurtenissen.

De politie heeft het onderzoek naar de brand afgesloten en is nu actief op zoek naar de dader(s) die verantwoordelijk zijn voor deze daad van vernieling. Er zijn op dit moment geen details beschikbaar over de identiteit van de dader(s) of eventuele motieven.

De gemeenschap van Eygelshoven heeft geschokt gereageerd op het nieuws, en lokale ondernemers en bewoners hebben hun steun betuigd aan Chantal en Maarten Dubois in deze moeilijke tijd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram