Luister live

Motie aangenomen voor behoud van volwaardig ziekenhuis in Heerlen

3 november 2023

Via: 045online

HEERLEN – In een recente ontwikkeling heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die tot doel heeft een volwaardig ziekenhuis in Heerlen te behouden. Deze beslissing werd genomen tijdens de laatste vergadering van de Tweede Kamer voor de verkiezingen.

De Tweede Kamer besloot om het verzoek van de Ziekenhuisalliantie Parkstad en Heuvelland niet naast zich neer te leggen, maar om de behandeling van de toekomst van regionale ziekenhuizen niet uit te stellen tot na de verkiezingen. Het leverde positieve resultaten op. SP-kamerlid Jimmy Dijk diende twee moties in. De eerste motie had betrekking op het behoud van een volwaardig ziekenhuis, terwijl de andere betrekking had op de financiering van Spoedeisende hulp.

De Ziekenhuisalliantie is verheugd dat de politiek in Den Haag nu, naast de negen gemeenten en de bevolking, ook vindt dat de zorg in het ziekenhuis van Heerlen niet mag worden afgebouwd. Ze benadrukken dat het aan Zuyderland is om samen met de betrokken partijen een plan uit te werken voor een volledig ziekenhuis in Heerlen, inclusief Spoedeisende hulp, dagbehandeling en een beddenhuis.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram