Luister live

Muziek Jong voor Oud brengt muziek in hospices in Limburg!

14 juni 2024

Stichting Muziek Jong voor Oud haalde met de Grote Clubactie - dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland - een mooi bedrag op met als doel in Limburg in verschillende hospices muziek te kunnen laten klinken, bij mensen die het hard nodig hebben.

De actie is een prachtige kans voor de stichting die cultuur, talentontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid, participatie en zorg met elkaar combineert en nieuwe podia creëert voor muzikaal talent. Hierdoor genieten duizenden, merendeel oudere en kwetsbare, mensen van concerten die ze anders niet meer zouden kunnen bezoeken of beluisteren. Voor de Grote Clubactie betekent dit concerten speciaal voor mensen die door ziekte bedlegerig zijn of die zich in hun laatste levensfase bevinden. Ingetogen, met zachte instrumenten en met een fluwelen stem zal op intieme wijze een bijzonder muziekmoment worden verzorgd. Een speciaal moment van samenzijn en troost, kleinschalig en uniek.

Inmiddels zijn de concerten gepland met een bedserenade op 20 juni bij Envida Hospice Trajectum in Maastricht en op 27 juni bij Zuyderland Hospice Mariaveld in Susteren. De concerten worden uitgevoerd door het duo ‘La Paloma’ dat ‘De duif’ betekent; zo vliegen musici Leentje Clijsters en Coen van Dam van de ene kamer naar de andere. Een concert in de huiskamer of slaapkamer zijn beide mogelijk. Uiteraard in overleg met naaste familie en zorgmedewerkers. De stichting hoopt zo mooie herinneringen en een genietmomentje te brengen!

Wij houden van muziek!

De Stichting Muziek Jong voor Oud organiseert sinds 2007 jaarlijks vele concerten en workshops in zorginstellingen en daarbuiten en begeleidt jonge musici, met name van het conservatorium van Maastricht, om hun eigen artistieke identiteit te ontwikkelen op kwalitatief hoog niveau. Daarnaast wil Muziek Jong voor Oud kwetsbare ouderen en burgers, kinderen en anderen op een laagdrempelige wijze laten deelnemen aan cultuur, waardoor beide partijen ook iets voor elkaar kunnen betekenen en met elkaar kunnen genieten van cultuur.

www.muziekjongvooroud.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram