Luister live

NAVO-hoofdkwartier Brunssum verwelkomt nieuwe chef-staf

25 oktober 2023

Op 24 oktober heeft Joint Force Command Brunssum (JFCBS) een officiële ceremonie gehouden om afscheid te nemen van de chef-staf (COS), luitenant-generaal Krzysztof Król, van de Poolse landmacht. Zijn opvolger, luitenant-generaal Jean-Pierre Perrin van de Franse landmacht werd van harte welkom geheten.

 

Commandant JFCBS, generaal Guglielmo Luigi Miglietta, prees luitenant-generaal Król voor zijn kennis, raad, toewijding en prestaties tijdens zijn JFCBS-periode. Met name bedankte hij hem voor het operationeel houden van het hoofdkwartier tijdens de Covid-periodes.

Voordat hij vertrok, maakte luitenant-generaal Król duidelijk aan de in grote aantallen aanwezige staf, dat hij met dankbaarheid terugkijkt op zijn JFCBS-tijd. ‘Dit was niet mogelijk zonder de geweldige professionele steun en kameraadschap, die ik heb mogen ontvangen van het JFCBS-team’, aldus Król.

 

De Poolse generaal keert terug naar Warschau, in afwachting van een nieuwe functie. De Poolse strijdkrachten zijn momenteel de posities van hun topgeneraals aan het bezien.  Luitenant-generaal Perrin is afkomstig van het multinationale Eurokorps (Straatsburg, Frankrijk), waar hij ook de functie van chef-staf heeft vervuld. ‘Ik ben vandaag uitermate blij, trots en vereerd, dat ik deze functie mag vervullen. Verder is mij de ernst van deze functie overduidelijk, vrede, veiligheid en stabiliteit staan vandaag de dag zwaar onder druk’, aldus Perrin in zijn welkomstwoord.

JFCBS is een van NAVO’s meest belangrijke hoofdkwartieren. Het Brunssumse hoofdkwartier is verantwoordelijk voor het verdedigen van centraal- en noordoost-Europa.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram