Luister live

NAVO vliegbasis Geilenkirchen eerder open op 6 oktober

6 oktober 2023

Via: 045online

GEILENKIRCHEN – Vrijdag 6 oktober zal NAVO Vliegbasis Geilenkirchen eerder open zijn in verband met het uitvoeren van luchtruimbewakingstaken tijdens de Europese informele bijeenkomst staatshoofden en regeringsleiders in Spanje.

Voor het ondersteunen van deze EU-top zal een NAVO E-3A AWACS vliegtuig vertrekken op vrijdagochtend om 05.30 uur. NAVO AWACS patrouilleren routinematig in het luchtruim tijdens grote internationale evenementen, waaronder top bijeenkomsten van de Europese Unie en andere spraakmakende evenementen, zoals internationale voetbaltoernooien of de Olympische Spelen.

De leiding van de E-3A Component is zich ervan bewust dat vluchten buiten de standaard openingstijden (maandag-vrijdag 08.00-22.00 uur) effect hebben op de omgeving en probeert deze vluchten dan ook tot een minimum te beperken. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat vluchten anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Vanwege operationele veiligheidsredenen kunnen geen verdere details worden gepubliceerd.

Foto's: NATO AWACS

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram