Luister live

Nederlandse NAVO-Ambassadeur bezocht JFC Brunssum

26 november 2023

Vrijdag 24 november bezochten de Nederlandse NAVO-ambassadeur Thijs van der Plas en luitenant-generaal Dick van Ingen -de hoogste Nederlandse militaire vertegenwoordiger op het NAVO-hoofdkwartier te Brussel, Headquarters Joint Force Command Brunssum (HQ JFCBS).

De JFCBS-commandant, generaal Guglielmo Luigi Miglietta, ontving beide vooraanstaande gasten op zijn bureau. Op het hoofdkwartier ontvingen zij daarna meerdere briefings. Deze gingen over de missie van HQ JFCBS en de veiligheidsdreigingen en -uitdagingen waarmee de NAVO momenteel mee wordt geconfronteerd. Na de lunch hadden de bezoekers een ‘meet and greet’ met het Nederlands personeel gestationeerd op de basis in Brunssum.

“Na de briefings heb ik er zeer veel vertrouwen in dat Allied Joint Force Command Brunssum in staat is om de afschrikking en verdediging van het en hen toegewezen NAVO-gebied te garanderen”, aldus ambassadeur Van der Plas. “Vooral nu JFCBS zijn nieuwe regionale defensieplan implementeert en blijft evolueren om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.”

“We zijn zeer vereerd dat ambassadeur Van der Plas en luitenant-generaal Van Ingen de tijd hebben genomen om ons hier in Brunssum vandaag te bezoeken”, aldus generaal Miglietta. “In deze kritieke tijd in de wereld is het belangrijker dan ooit dat de NAVO en ons loyale gastland samenwerken om agressie af te schrikken en de veiligheid op het hele NAVO-grondgebied te handhaven.”

Hoofdkwartier JFCBS is een van de belangrijkste militaire hoofdkwartieren van de NAVO en zal de leiding hebben over de NATO Response Force 2024, inclusief de Very High Readiness Force.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram