Luister live

Nieuw event in Kerkrade: Queer Parkstad met Pinkalicious in Flexiforum!

7 oktober 2023

Queer Parkstad organiseert in samenwerking met de gemeente Kerkrade en Beleef Kerkrade het gratis toegankelijke evenement Pinkalicous in het FlexiForum op zaterdag 18 november. Het thema van de avond is Free Your Mind en zal vorm gegeven worden met verschillende optredens. Zo treden Floor Bosman, Gigi Love, Haus of Grace, Megan Schoonbrood, Lady of Soul, Wonderland Burlesque en meer. De samenwerking tussen Queer Parkstad en de gemeente Kerkrade is ontstaan uit de wens van beide partijen om een actiever inclusiebeleid te hanteren in de gemeente Kerkrade. “Queer Parkstad is voor ons een goede partner om ons inclusiebeleid beter vorm te geven. Zij weten als geen ander wat er speelt bij Queer mensen in de regio. Dat we dit met een spetterend evenement in het Flexiforum kunnen doen is geweldig. Pinkalicious past naadloos in Flexiforum, een locatie met een sociaal-maatschappelijke visie, dat ook een prachtige evenementenlocatie is”, aldus wethouder John Roland (Sociale Zaken & Burgerparticipatie).

Queer Parkstad
Queer Parkstad is een stichting en LHBTIQ+ belangbehartigingsgroep die zich inzet voor de Queer gemeenschap in de regio Parkstad. De organisatie heeft als doel om een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren voor mensen van alle seksuele oriëntaties en genderidentiteiten in dit gebied. Queer Parkstad is ontstaan uit de behoefte van Queer individuen in Parkstad om een plek te hebben waar ze zichzelf kunnen zijn, gelijkgestemden kunnen ontmoeten en steun kunnen vinden. De organisatie organiseert diverse evenementen, bijeenkomsten en activiteiten om deze doelen te bereiken. Dit kan variëren van sociale bijeenkomsten en discussiegroepen tot culturele evenementen en voorlichtingsinitiatieven.

Bewustwording en acceptatie
Een belangrijk aspect van Queer Parkstad is het bevorderen van bewustwording en acceptatie van Queer kwesties in de bredere gemeenschap van Parkstad. Door middel van educatieve programma's en samenwerkingen met lokale organisaties en overheden, werkt Queer Parkstad aan het verminderen van discriminatie en het vergroten van begrip en acceptatie voor Queer individuen.

Inclusie, begrip en respect
Het evenement Pinkalicious staat in het teken van inclusie, begrip en respect, aldus Peter Reinders. voorzitter van Queer Parkstad. “Of je nu queer of bondgenoot bent, iedereen is welkom en mag zichzelf zijn. Het evenement is gratis te bezoeken, wel moeten bezoekers een kaartje reserveren". Kijk voor meer informatie op www.reserveren.queerparkstad.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram