Luister live

Nieuwbouw aan de Schildstraat in Treebeek

6 september 2024

Deze week tekenden de Brunssumse wethouder Jaimy van Dijk en Algemeen Directeur Bart Boonen van HVG Real Estate uit Roermond de overeenkomsten voor de realisatie van twintig koopwoningen aan de Schildstraat in Treebeek (voormalige LIDL-locatie).

Aan de straatzijde komen in de voormalige winkel vier gelijkvloerse appartementen met een kleine tuin. Op het achterliggende terrein wordt het winkelpand en de garageboxen gesloopt en komen er zestien appartementen. De vergunningprocedure voor deze ver/-nieuwbouw loopt nog.

Afbeelding1  Afbeelding3

Wethouder Jaimy van Dijk: “Met dit project worden er twintig appartementen toegevoegd aan de woningvoorraad van Brunssum, dat is mooi. Maar belangrijker nog, het biedt straks een thuis aan twintig huishoudens die nu nog op zoek zijn naar een nieuwe woning.”

“Bovendien” zegt van Dijk, “draagt het bij aan het geven een kwalitatief hoogwaardige invulling van de voormalige supermarkt. Transformatie en nieuwbouw gaan hiermee hand in hand, waardoor mensen straks een fijne woonstek hebben in Brunssum en we tevens een kwaliteitsimpuls geven aan het hart van Treebeek.”

Start bouw

Naar verwachting kan in het najaar gestart worden met de bouw. Wie meer wil weten kan terecht op de website van HVG Real Estate.

In Brunssum wordt momenteel veel nieuwbouw ontwikkeld in verschillende prijsklassen en met een divers aanbod aan woningtypen om zo meer mensen de kans te geven zich te vestigen in Brunssum.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram