Luister live

Nieuwe dienstregeling Arriva in Limburg

22 november 2023

Per zondag 10 december is er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in Limburg. De focus ligt daarbij op zekerheid, betrouwbaarheid en ontwikkeling. Zo komt er onder andere een directe busverbinding tussen bedrijventerrein Avantis en station Heerlen. De huidige OV-lijntaxi's (“de belbus”) worden allemaal opgewaardeerd naar vaste bussen wat een flinke kwaliteitsverbetering zal geven. Meer informatie en alle wijzigingen zijn voor de reiziger vanaf morgenochtend 10:00u gemakkelijk terug te vinden via arriva.nl/dienstregelinglimburg

Belangrijke wijzingen bus
• Directe verbinding van Avantis met Station Heerlen met stadslijn 10
Vanaf 10 december start een nieuwe stadslijn in Heerlen, stadslijn 10. Die zorgt overdag voor een snelle en directe verbinding tussen (station)Heerlen – (via Heerlerbaan) Parkstad Stadion – Avantis. Dit betekent dat de reiziger met maximaal één overstap vanuit heel Parkstad van en naar Avantis reist. Zo sluit  Avantis ook aan op het treinnetwerk van Limburg in Heerlen. Ook treinreizigers uit steden als Eindhoven, Weert, Roermond, Sittard en Maastricht kunnen zo met slechts één overstap van en naar Avantis.

•Scholierenlijn 640 en 652 samengevoegd: geen overstap meer nodig  tussen Voerendaal en Heerlen/Hoensbroek

De scholierenlijnen 640 (Hoensbroek-Heerlen Zuyd Hogeschool) en 652 (Zuyd Hogeschool – Voerendaal) worden samengevoegd tot één directe overstapvrije verbinding. Het aantal directe en snelle reismogelijkheden tussen Voerendaal en Heerlen/Hoensbroek neemt toe.

• Met de Vlinder van halte naar halte  in Venlo en Sittard
Binnen het totale Vlindergebied in Venlo en in Sittard wordt het mogelijk om kriskras en direct tussen alle vlinderhaltes te reizen. De reiziger hoeft daardoor niet meer over te stappen op het station. Dat geeft meer flexibiliteit, gemak en snelheid voor de reizigers.

Alle ov-lijntaxi’s (“belbussen”) worden een vaste bus
Daarmee vervalt de noodzaak om vooraf te reserveren. De lijnen en gebieden waar deze opwaardering naar vaste bussen worden ingezet zijn onder andere: Maastricht-Kanne/Bemelen, St. Odiliënberg-Echt, Echt-Koningsbosch-Maria Hoop, Susteren-Maaseik, Siebengewald, Evertsoord-Horst-Lottum, Merselo-Venray-Blitterswijck.

Belangrijke wijzigingen trein
• RE18 | Liège (B) – Maastricht – Heerlen – Herzogenrath (D) -Aachen (D)
De al eerder aangekondigde doortrekking van de RE18 – ook bekend als de Drielandentrein – naar Liège start niet per 10 december 2023, maar ergens in de eerste helft van 2024. Arriva verwacht dat op korte termijn definitief bekend wordt wanneer de verbinding in 2024 start en de drie landen met deze lijn verbonden worden. Naar verwachting half januari 2024 is het formele goedkeuringsproces (in vakjargon formele treinhomologatieprocedure) afgerond door de ERA (European Railway Agency). Tot de start van de doorgaande exploitatie Aachen – Maastricht – Liège kunnen reizigers tussen Liège en Maastricht met de treinen van de NMBS reizen. In Maastricht hebben reizigers de mogelijkheid om over te stappen op de rechtstreekse Arriva trein richting Heerlen en Aachen.

• RE18 |Maastricht – Aachen Hbf
Op het traject Herzogenrath – Aachen wordt de frequentie – zoals door de Duitse regionale spoorvervoersautoriteit go.Rheinland besteld – overdag verhoogd naar twee keer per uur in plaats van een keer per uur. Hiermee wordt het aanbod op dit traject verdubbeld en is Aachen dus ook vanuit Maastricht twee keer per uur direct bereikbaar.

• RS11| Roermond-Venlo-Nijmegen (Maaslijn)
De dienstregeling blijft hetzelfde als in 2022 en 2023. In de drukste periode van het jaar (na de zomervakantie tot de kerstvakantie) wordt de volledige dienstregeling met alle treinen gereden op de Maaslijn. In de tweede helft van het schooljaar (na de kerstvakantie tot de zomervakantie) rijdt de kwartierdienst tussen Nijmegen en Venray in de brede ochtend- en middagspits (06:00u-11:00u en 14:00u-19:00u).

Nachttrein naar Schiphol rijdt door
De Nachttrein tussen Maastricht – Schiphol  en v.v. rijdt ook het komend jaar vanaf  01.00 uur , één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na vertrek uit Maastricht stopt de trein in Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid en komt deze om 3:23 uur op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein tussen 05.11 en 07.30 uur terug. Reizigers kopen hun vervoersbewijs via reis-app glimble (www.glimble.nl).

Informatie in de reisplanners en op de website
Voor deze nieuwe dienstregeling wordt een speciale pagina aangemaakt met de belangrijkste wijzigingen, deze is vanaf morgenochtend 10:00u te vinden op arriva.nl/dienstregelinglimburg
De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Voor actuele reisinformatie bekijkt de reiziger de  website van Arriva en/of de schermen in de bussen en treinen voor de actueel geldende reisinformatie.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram