Luister live

Nieuwe documentaire over Heerlen-Noord ''Laat ons hopen'' binnenkort op L1

8 december 2023

Wie in Heerlen-Noord geboren wordt, leeft zes jaar minder lang dan een paar kilometer verderop in het zuiden van de stad. Van de twintig gemeenten in Nederland met grootste armoede staat Heerlen op de eerste plaats; armoede wordt er van generatie op generatie doorgegeven.

Het Nationaal Programma Heerlen-Noord, met Ron Meyer als voorman, is een onafhankelijk programmabureau dat als opdracht heeft de sociale inhaalrace te bewerkstelligen. Met bestaande hulpverlening, en met de bewoners. En ze hebben ambitie: over 25 jaar moet het niet meer uitmaken waar je wieg staat.

In de documentaire 'Laat ons hopen' worden de ontwikkelingen in de wijk Heerlen-Noord vanuit verschillende perspectieven belicht. Ron Meyer, voormalig FNV-bestuurder en nu directeur van het NPHLN, staat centraal als hoofd van het team dat voor een enorme uitdaging en hoge verwachtingen staat. Meyer, opgegroeid in Zeswegen, biedt inzichten vanuit zijn eigen ervaringen. De documentaire volgt ook hulpverleners die trachten een vertrouwensband op te bouwen met de kwetsbare doelgroep en jonge moeders die streven naar een ander leven dan dat ze zelf hebben ervaren.

De Limburg Doc 'Laat ons hopen, een nieuw leven in Heerlen-Noord' is een productie van Manon Colson, Cecile Moolhuysen, en Barbara Nieuwkoop in opdracht van L1, met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Naast de 55 minuten durende documentaire worden er de komende weken achtergrondartikelen gepubliceerd in samenwerking met Dagblad De Limburger. Bovendien zullen twee podcasts over het onderwerp worden uitgebracht.

De uitzenddata voor 'Laat ons hopen' zijn als volgt:

  • Zaterdag 16 december om 11:00 | 16:00 | 18:30 | 23:00 uur.
  • Dinsdag 19 december om 15:15 uur.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram