Luister live

Nieuwe kansen voor verwijderde woningbouwmogelijkheden

6 december 2023

De gemeente Heerlen gaat in 2024 onderzoeken of ze verwijderde woningbouwmogelijkheden (bouwtitels) kan herstellen. Voor goede plannen kunnen initiatiefnemers onder bepaalde voorwaarden dan een nieuwe vergunning aanvragen. Vervolgens moet de woning binnen 5 jaar zijn uitgevoerd en opgeleverd. Begin volgend jaar worden de circa 100 eigenaren van de betreffende percelen geïnformeerd.

Woningbouwmogelijkheden in bestemmingsplannen of bouwvergunningen, die niet zijn gebruikt, worden sinds 2013 actief verwijderd. Plannen die toch haalbaar blijken, worden bij elkaar gebracht in één nieuwe procedure. Zo ontstaat een nieuw omgevingsplan voor woningbouw op verschillende plaatsen in de stad.

Wethouder Marco Peters van Vergunningen: “Er is een duidelijke behoefte aan goede woningbouw op de juiste plekken in onze stad. Kansen die er zijn om verder te versnellen grijpen we daarom met beide handen aan. We moeten meters maken!”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram