Luister live

Nieuwe koning tijdens Koningschieten in Haanrade

13 mei 2024

De Haanraadse kruisboogschutterij St. Hubertus zal op begin juni weer haar jaarlijkse koningsschuttersfeest organiseren verdeelt over 2 dagen. Het begint met de strijd om de koningstitel onder de “Sjutse Vrung van de Haander Sjutserei”. Op de tweede dag zullen de schutters traditiegetrouw ‘s morgens in alle vroegte door middel van de reveilleworden gewekt door fluitist en tamboer.

Onder de muzikale begeleiding van “Musica Limburg” regerend koning John Rouschen aan zijn koninklijke residentie worden opgehaald. Alwaar een laatste heildronk op de nog regerend koning zal worden uitgebracht. Vervolgens zal in optocht naar de schuttersweide aan de Meuserstraat worden getrokken.

Naar verwachting zal het laatste stukje van de houten vogel om 19.00 uur naar beneden worden gehaald en zal bekend zijn wie het koningschap 2024 mag vervullen voor de Haanraadse Schutterij. De nieuwe koning zal in een triomftocht aan de Haanraadse bevolking worden gepresenteerd en begeleid worden door het fluit- en tamboerkorps. Traditiegetrouw zal ook dit jaar tijdens het koningsschieten door de Haanraadse Harmonie St. Gregorius de muzikale omlijsting worden verzorgd. Vervolgens zal er in de feesttent  op de schietweide het feest worden voortgezet onder de muzikale klanken van een deejay.

Meer informatie vindt u op de facebook pagina.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram