Luister live

Nieuwe pastoors in Simpelveld/Voerendaal en Vaals/Vijlen benoemd

1 augustus 2023

De samenwerkende parochies van Vaals, Vijlen, Lemiers en Holset krijgen een nieuwe pastoor in de persoon van René Pisters. In zijn huidige parochies in Simpelveld/Voerendaal en omgeving wordt hij opgevolgd door Bert Mom, die nu nog pastoor is van de parochiefederatie van Echt en omgeving. De nieuwe benoemingen zijn dit weekeinde in de betreffende parochies bekendgemaakt.

Pastoor René Pisters is sinds 2006 pastoor van de parochies H. Remigius in Simpelveld en H. Bernardus in Ubachsberg. Sinds 2017 is hij ook pastoor van de parochie H. Jacobus de Meerdere in Bocholtz. In 2021 werd hij ook administrator (waarnemend pastoor) van de parochie H. Remigius in Klimmen. Dit voorjaar werden daar de parochies H. Laurentius in Voerendaal en H. Theresia van het Kind Jezus in Ransdaal aan toegevoegd. In het dekenaat Gulpen wordt hij pastoor van de parochies H. Paulus en H. Jozef in Vaals, H. Martinus in Vijlen, H. Catharina in Lemiers en H. Lambertus in Holset. In de hierboven genoemde zes parochies in Simpelveld/Voerendaal en omgeving in de dekenaten Heerlen en Kerkrade wordt Bert Mom benoemd tot pastoor. Onder zijn leiding gaan deze parochies werken aan de verdere vorming van één nieuwe parochiefederatie.

René Pisters (1964) werd in 1993 tot priester gewijd. Hij was onder meer kapelaan in Blerick en Elsloo en pastoor in Heerlen, voordat hij 2006 naar Simpelveld en omgeving kwam. Bert Mom(1966) werd in 1994 in het bisdom Breda benoemd als pastoraal werker en in 1999 eveneens in Breda tot priester gewijd. In 2005 werd hij benoemd tot pastoor van de parochies Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Pey, H. Maria Moeder der Heilige Hoop in Maria-Hoop en Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Koningsbosch. Later kwamen daar ook de parochie HH. Landricus & Edith Stein in Echt en de parochie H. Judocus in Sint-Joost bij. Wie hem in deze parochiefederatie opvolgt, is nog niet bekend.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram