Luister live

Nieuwe prefabwoningen in Heerlense wijk Schaesbergerveld voor starters en Heerlenaren met een binding

8 mei 2024

In de wijk Schaesbergerveld in Heerlen worden tien prefabwoningen gebouwd voor een periode van vijftien jaar. Deze woningen zijn bedoeld voor starters en mensen met een sterke band met Heerlen. Flexwoningen, zoals deze prefabhuizen, dragen bij aan het verlichten van het ernstige woningtekort in Nederland. Eerder had Heerlen al besloten om 20 van deze geprefabriceerde woningen te plaatsen, zowel in Schaesbergerveld als Eikenderveld. Het plan voor Parkstad omvat uiteindelijk 375 van dergelijke woningen, waarvan 100 in Heerlen.

Hoewel de gemeente de vereiste vergunningen aanvroeg, is de locatie aan de Diepenbrockstraat in Eikenderveld niet langer een optie. Deze locatie kampt namelijk met geluidsoverlast, drugshandel en andere vormen van overlast. De focus ligt nu op het versterken van Eikenderveld, vooral met de nieuwe bestemming van het voormalige DSM-kantoor, dat onlangs is aangekocht door Wonen Limburg. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve locatie voor tien flexwoningen.

Op dit moment is de Eindhovenstraat in Schaesbergerveld de enige plek waar deze verplaatsbare, circulaire woningen worden gebouwd. Hier is een braakliggend perceel beschikbaar sinds de sloop van basisschool 't Pannesjop. Aanvankelijk waren de woningen bedoeld voor mensen met een sociale urgentie, maar de ene helft van de woningen is nu bestemd voor starters op de woningmarkt, terwijl de andere helft beschikbaar is voor reguliere huurders met een sterke verbinding met Heerlen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram