Luister live

Nieuwe roman gebaseerd op ware gebeurtenissen in een boekhandel in Heerlen

21 september 2023

Schrijver Piet Poell is een van de gasten tijdens praatprogramma de Boekenborrel op 30 september in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen. Poell vertelt dan over zijn nieuwe roman ‘Kruistocht van een clown’.

Piet Poell komt uit Midden-Limburg, woont in Belgisch-Limburg, maar is geboren in Heerlen. Zijn nieuwe roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt in het jaar 1938 in Nazi-Duitsland in het Akense stadsdeel Brand, in het concentratiekamp Buchenwald en in Maastricht.

Foto: Marc Bosch

 

Ook te gast zijn journalist Emile Hollman en vormgever Marcel van der Heyden. Zij vertellen over hun boek ‘Fritz Peutz 1896-1974’, dat in woord en beeld verhaalt over de architect die zo’n stempel drukte op de bebouwde omgeving van Heerlen. Centraal in het boek staat het stadskantoor van Peutz.

Dick Gebuys bespreekt wederom een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Deze keer vertelt hij over ‘Van oude mensen en de dingen die voorbij gaan’ van Louis Couperus.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Boekenhandel van der Velden van Dam.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram