Luister live

Nieuwe Tweede Kamer met vijf Limburgers afkomstig uit Parkstad

7 december 2023

Via: 045online

In Den Haag is op woensdag de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd, met een opvallende aanwezigheid van Limburgse volksvertegenwoordigers. Van de 150 leden van de Tweede Kamer zijn er twaalf afkomstig uit Limburg, waarvan vijf uit de regio Parkstad.

De PVV, de grote winnaar van de verkiezingen, heeft twee nieuwe gezichten uit Limburg verwelkomd in haar 37 leden tellende fractie. René Claassen en Patrick Crijns, beide afkomstig uit Landgraaf, betreden voor het eerst de Tweede Kamer. Ook nieuw namens de PVV is Gijs Tuinman, een oud-militair en drager van de Militaire Willemsorde uit Heerlen.

Dion Graus uit Heerlen en Silvio Erkens uit Kerkrade, beide oudgedienden, zijn opnieuw geïnstalleerd als Tweede Kamerleden. De totale Limburgse vertegenwoordiging draagt bij aan de diversiteit en het regionale perspectief in de landelijke politiek.

Het is interessant op te merken dat niet alle Limburgers als zodanig worden meegeteld in de statistieken voor Limburgs Kamerlid. Geert Wilders en Teun van Dijk wonen momenteel in Den Haag en worden daarom officieel geregistreerd als Haagse Kamerleden. Gijs Tuinman heeft Oud-Beijerland als zijn huidige woonplaats.

De installatie van deze Limburgse parlementariërs benadrukt de diversiteit en vertegenwoordiging vanuit de regio in de nationale politieke arena.

 

Foto: Tweede Kamer

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram