Luister live

Nieuwe wortelkanalen voor monumentale Trompetboom in Heerlen

30 oktober 2023

De grote trompetboom (Catalpa bignonioides) bij de ingang van het Raadhuis aan de Geleenstraat heeft deze week een speciale behandeling gehad. Met een geavanceerde techniek is de bodem verrijkt met organische voedingssupplementen.

De specialisten hebben gaten in de bodem gemaakt, om de boom te voorzien van nieuwe wortelkanalen. Daarna hebben ze die ruimtes gevuld met de speciale, organische voedingssupplementen.

Zo zorgt wormencompost voor extra voeding en wordt de weerstand van de boom verbeterd door actieve bodembacteriën en -schimmels. Een biologisch preparaat met een goedaardige schimmel stimuleert de wortelgroei en neutraliseert schadelijke schimmels. Actieve houtskool bindt water en voedingsstoffen en stimuleert het bodemleven.

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: “Deze monumentale boom is er niet goed aan toe. Met deze behandeling krijgt de boom een vitalere bodem, zodat er nieuwe, betere en diepere wortelgroei ontstaat. De behandeling heeft effect voor een periode van minstens zeven tot tien jaar”.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram