Luister live

Onduidelijkheid over raadsmeerderheid voor financiële steun Wereld Muziek Concours

13 oktober 2023

Via; 045online

KERKRADE – In Kerkrade blijft het onzeker of er een raadsmeerderheid zal zijn voor extra financiële steun aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Tijdens een commissievergadering op dinsdagavond ontstond veel discussie, vooral met betrekking tot het kwijtschelden van een lening.

Het Wereld Muziek Concours verkeert momenteel in aanzienlijke financiële problemen, en zonder steun van de gemeente Kerkrade is het voortbestaan van het festival in gevaar. Het grootste twistpunt betreft het kwijtschelden van een uitstaande lening van 342.000 euro.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie, de belangrijkste subsidiegever, heeft het WMC onder verscherpt toezicht geplaatst. Een resterende subsidie van 250.000 euro wordt pas uitgekeerd wanneer de financiën in orde zijn.

Op 25 oktober zal de gemeenteraad een besluit nemen over de mogelijke hulp aan het noodlijdende Wereld Muziek Concours. De uitkomst van dit besluit zal cruciaal zijn voor de toekomst van het festival. Voor verdere updates kunnen betrokkenen contact opnemen met lokale autoriteiten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram