Luister live

Onkruidbranderincident in Kerkrade leidt tot brand en verwondingen bij bewoner

11 september 2023
Via 045Online

Maandagochtend heeft de brandweer met spoed moeten uitrukken naar een brandincident bij een bijgebouw aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Het lijkt erop dat de brand is ontstaan doordat een man met een onkruidbrander het onkruid in zijn tuin wilde vernietigen, wat leidde tot een onfortuinlijk ongeval en een brandincident.

Het voorval deed zich voor toen de man bezig was met het gebruik van een onkruidbrander in zijn tuin. Tijdens deze werkzaamheden vatte een stapel houtafval vlam, waarna de brand zich snel verspreidde naar een aangrenzende schuur. De bewoner probeerde aanvankelijk zelf de brand te blussen, maar in zijn poging is hij gevallen en heeft hij zich verwond.

De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd en arriveerden met spoed op de locatie. Dankzij hun snelle reactie kon voorkomen worden dat de tuinschuur volledig in vlammen opging, maar het gebouw vertoonde wel aanzienlijke schade door rook en vuur.

Een ambulance werd ter plaatse geroepen om medische zorg te verlenen aan de gewonde bewoner. Het is op dit moment niet duidelijk of de man naar het ziekenhuis is vervoerd en hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

De exacte omvang van de materiële schade aan het bijgebouw moet nog worden vastgesteld. De politie zal naar verwachting een onderzoek uitvoeren om de precieze oorzaak van de brand en de omstandigheden rondom het ongeval te achterhalen.

Brandweer en andere hulpdiensten benadrukken het belang van veiligheid en voorzichtigheid bij het gebruik van dergelijke apparatuur om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram