Luister live

Ook dit jaar reikt Pop in Limburg weer de Limburgse Popprijzen uit

18 december 2023

Ook dit jaar reikt Pop in Limburg weer de Limburgse Popprijzen uit. De Limburgse Popprijs vindt dit jaar plaats op 17 maart 2024 in de Muziekgieterij Maastricht. Je kunt van 8 december t/m 31 december op jouw favoriete song of album van het jaar stemmen! Enkele artiesten klinken je wellicht bekend in de oren, zoals bijvoorbeeld Ditch the Volume, Lotte Walda of The Carpenter. Lokale artiesten uit onze eigen Parkstad.

De Limburgse Popprijs
''Jaarlijks vieren we de buitengewone talenten, creativiteit en inzet binnen de Limburgse popmuziekscene met de Limburgse Popprijs. Deze prestigieuze onderscheidingen worden toegekend aan artiesten, professionals en initiatieven die aanzienlijke invloed hebben op het Limburgse muzikale landschap. De Limburgse Popprijs omvat vijf categorieën: “Beste Song”, “Beste Album”, “Beste Initiatief”, “De Belofte” en “Young Professional”.

Het doel is niet alleen om de Limburgse popmuziek meer zichtbaarheid te geven, maar ook om erkenning en waardering te tonen voor degenen die deze scene voortstuwen en bloei laten ervaren. We streven ernaar een omgeving te creëren waarin netwerken en gemeenschap centraal staan, waar talent een steuntje in de rug krijgt in hun carrière, en waar anderen worden geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen.

De genomineerden in de categorieën “Beste Initiatief”, “De Belofte” en “Young Professional” worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit de Nederlandse muziekindustrie. Dit jaar worden de nieuwe categorieën “Beste Song” en “Beste Album” volledig bepaald door het publiek. Bovendien zijn deze prijzen echt sectorprijzen: we betrekken alle betrokkenen in het Limburgse poplandschap bij de nominaties voor de Limburgse Popprijzen. Podia, festivals, theaters en andere popmuziekorganisaties worden om hun input gevraagd, en het publiek heeft ook de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete artiest(en) voor de Limburgse Popprijzen.''

Lokaal Talent
Via de website van www.limburgsepopprijs.nl kun je je stem uitbrengen op vele lokale en nationaal bekende artiesten uit Limburg. Je kunt hier namelijk ook stemmen op artiesten als Lotte Walda, Ditch the Volume, Saint Pierre, The Carpenter, Norah Rhodes of Hence the Bravery. Namen die je wellicht ook voorbij hebt zien komen in het televisie programma RTVP Live Sessies, waar lokale artiesten een podium krijgen voor hun muzikale talent. Afleveringen terugkijken? Dat kan via onze website en onze socials of door te klikken op deze link.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram