Luister live

Op zaterdag 9 en zondag 17 september excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen

30 augustus 2023

Op zaterdag 9 en zondag 17 september organiseert Het Limburgs Landschap een excursie om 10.00 uur in groeve ’t Rooth bij Bemelen. De groeve is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap.
In het schilderachtige Bemelen staat een boeiende natuurwandeling gepland, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om hun beste wandelschoenen aan te trekken en zich van tevoren aan te melden. Het evenement, georganiseerd door het Limburgs Landschap, belooft een onvergetelijke verkenning van de weelderige flora en fauna van het gebied.

Unieke natuur
Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.
Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele Koniks zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Met de nadruk op zowel comfort als veiligheid, benadrukken de organisatoren het belang van stevige wandelschoenen om deelnemers te helpen genieten van de natuurlijke pracht zonder ongemak. Het heuvelachtige terrein en de diverse paden van het gebied kunnen uitdagend zijn, dus geschikte wandelschoenen met goede grip worden ten zeerste aanbevolen. Let wel op: aanmelden is verplicht en vol is vol. Voor meer informatie kunt u kijken op www.limburgs-landschap.nl/kalender

Bemelen ontdekken op televisie is ook een mogelijkheid. Voor het programma Wandelen met Wiel hebben we mogen afreizen naar het randje van Parkstad om dit prachtig gebied op beeld vast te leggen. Kijk de aflevering hieronder terug!

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram