Luister live

Opslaglocatie voor productie synthetische drugs ontdekt in Heerlen

25 oktober 2024
Door: 
Jan Danihel

In een pand aan de Hitjesweg in Heerlen heeft de politie donderdagavond een locatie ontdekt waar grondstoffen en goederen voor de productie van synthetische drugs lagen opgeslagen. Dit kwam aan het licht nadat agenten het pand bezochten in verband met vermoedens van een drugslaboratorium. De recherche onderzoekt de zaak, maar er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht.

Bij de doorzoeking troffen de agenten verschillende chemische grondstoffen aan, die vaak worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Veel van deze stoffen zijn brandgevaarlijk, explosief en bij inademing schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast bleek dat in het pand sprake was van illegale aftap van gas en stroom.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse voor technisch onderzoek en zorgen ervoor dat de aangetroffen stoffen veilig worden afgevoerd en vernietigd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeling door: Website Visie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram