Luister live

Paaseieren zoeken bij het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’: Kasteel Hoensbroek

29 februari 2024
Klaar voor een paasavontuur in de schaduw van echte kasteeltorens? Kasteel Hoensbroek, door ANWB verkozen tot allermooiste kasteel van Nederland, opent haar poorten voor een van de voorrondes van het NK Eieren Zoeken 2024. Op vrijdag 22 maart gaan 35 enthousiastelingen de strijd om de gouden eieren met elkaar aan.

De 10 beste paaseizoekers gaan door naar de finale op zaterdag 30 maart in Dierenpark Amersfoort. De winnaar van het NK Eieren Zoeken ontvangt een hoofdprijs van 10.000 euro.

Speurend over de drie kasteelpleinen en slalommend door de kasteelweide. Omringd door eeuwenoude geschiedenis, wordt het kasteel in het Limburgse Hoensbroek het toneel van de paaszoektocht. Raoul uit Nagele was de beste paaseispeurder van Nederland in 2023. Zijn gouden tip voor mensen die dit jaar een poging willen wagen: ‘Snel rennen en zoek de plekjes op waar de rest niet naartoe gaat. Het was fantastisch!'

Aanmelden kan tot en met maandag 11 maart via eierenzoeken.vriendenloterij.nl/doe-mee.

Nationaal Kampioenschap Eieren Zoeken

Het NK Eieren Zoeken in Kasteel Hoensbroek vindt plaats op vrijdag 22 maart. Aanmelden voor de voorrondes kan tot en met 11 maart 2024. Uit de aanmeldingen worden 35 deelnemers geloot die samen met een introducee worden uitgenodigd.

De beste 10 paaseizoekers per voorronde die de meeste gouden eieren vinden binnen de gestelde tijd, gaan door naar de finale bij Dierenpark Amersfoort op zaterdag 30 maart. De andere twee voorrondes vinden plaats bij Kasteel het Nijenhuis op donderdag 21 maart en Kasteel de Haar op zaterdag 23 maart.

Dit jaar is het derde jaar dat de VriendenLoterij het Nationaal Kampioenschap Eieren Zoeken organiseert. Deelname is vanaf 18 jaar en ouder. Meespelen in de VriendenLoterij is geen verplichting voor deelname.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram