Luister live

Patrick Meijers spreekt in Peutz’ Royal Theater over ‘Heerlen Revisited’

13 oktober 2023
De Vrienden van Schunck presenteren als spreker voor de 19e Peutz-lezing de in Heerlen opgegroeide Architect Patrick Meijers (1971). Zijn woongebouw ‘Jonas’ op IJburg in Amsterdam werd uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het jaar 2023. Hierin komen duurzaamheid (BREEAM-outstanding), vernieuwende woonconcepten en sociale cohesie voor de buurt samen.
Zijn expertise, betrokkenheid en passie, maar ook zijn recente betrokkenheid bij het debat over Heerlen, maken hem tot een uitermate boeiende spreker in de reeks Peutz-lezingen. In 1974, de periode van de mijnsluitingen, vestigden de ouders van Meijers zich in Heerlen, waar hij tot zijn 18e woonde. Vervolgens trok hij voor zijn studie Architectuur en Stedenbouw naar de Technische Universiteit Eindhoven, maar de band met Heerlen bleef bestaan omdat zijn ouders tot voor kort in Heerlen woonden. Met zijn afstudeerproject won hij in 1998 een prijsvraag en een eervolle vermelding voor de Archiprix.
Na zijn studie richtte hij in Rotterdam een bureau op voor 3D-visualisaties en een architectenbureau
waarmee hij meerdere prijzen won. In 2010 start hij, eveneens in Rotterdam, samen met compagnon Jeroen Schipper, Orange Architects.
Met Orange Architects werkt Patrick Meijers aan een breed portfolio van conceptuele en duurzame projecten, zowel nationaal als internationaal. Hij is lid van het Ukraine Netherlands Urban Network, en geeft lezingen in binnen- en buitenland.
Foto's: Marvin Heus

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram