Luister live

Pierre Vermeulen niet mee naar Bergdorf-EM 2024 in Italië

14 juni 2024

Vijlen, 13 juni 2024. Oud-international en oud-profvoetballer Pierre Vermeulen gaat niet mee naar de Bergdorf-EM 2024, het EK Voetbal voor Bergdorpjes in het Italiaanse Macugnaga. Hij was met generatiegenoot Ernie Brandts bondscoach van het Nederlands Bergdorpjes Voetbal Team, beter bekend als het Alpen Oranje. Samen met dit team behaalden ze een vierde plaats tijdens het EK Voetbal voor Bergdorpjes 2022 in het Zwitserse Zermatt.

Zijn gezondheid laat de lange reis en het verblijf in Italië helaas niet meer toe. Vermeulen lijdt aan vasculaire dementie. Eerder vertelde hij in Voetbal International en de Volkskrant openlijk over zijn ziekte. Strijdbaar is hij nog steeds en hij is nooit zijn humor verloren. Teamchef Ingo Bulles van het Alpen Oranje: “Helder dat we hem zullen missen in Italië. Samen met Ernie Brandts hebben ze de jongens, die normaal uitkomen in de vierde klasse KNVB, in 2022 tijdens de Bergdorf-EM in Zermatt beter laten voetballen. Bovendien is het een geweldige vent om erbij te hebben. Hij zoekt nog steeds het voetbalsfeertje op. Zijn gevoel voor humor is ongekend”.

Roberto Pennino schreef de prachtige biografie “Pierre Vermeulen, Alles Op Gevoel”. Hoe hij als toptalent werd ontdekt op Kaalheide, publiekslieveling werd in de Kuip en later schitterde in het kampioenselftal van PSG in het Parijse Parc de Princes. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes in Italië wordt gehouden van 20 t/m 23 juni 2024. Het Alpen Oranje wordt daar gecoacht door oud-voetballer en oud-international Ernie Brandts.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram