Luister live

Pinkpop staat op punt van beginnen. Aangepaste dienstregeling streekvervoer, MOJO, Q-Park en Arriva bundelen hun krachten

20 juni 2024

Gedurende de periode geldt een aantal aanpassingen in de dienstregeling van de treinen in Zuid-Limburg. Daarmee wordt de inzet van (extra) pendeltreinen tussen Heerlen en Landgraaf mogelijk.

Extra treinen
Arriva zet per uur zes extra pendeltreinen in tussen Heerlen en Landgraaf. Tussen Landgraaf en Sittard rijdt er daarnaast ook twee keer per uur een trein. Daarmee ontstaat er 8 keer per uur een treinverbinding tussen Sittard en Heerlen. Arriva zet extra personeel in op de stations voor de begeleiding van de reizigersstromen.Treinvervangend vervoer tussen Landgraaf – Aachen Hauptbahnhof van 21 – 24 juni
Vanaf 21 juni t/m 24 juni (14:17 uur) rijden er geen treinen tussen Landgraaf en Aachen Hbf. Ter vervanging worden bussen ingezet. In Landgraaf is de tijdelijke halte van deze treinvervangende bus geplaatst op de ov-halte Streep in Landgraaf. Voor het vervoer met de vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. De reiziger moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan de reiziger vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Plan je reis
De volledige dienstregeling voor het Pinkpop-weekend -vanaf vrijdag 21 juni- met extra treinen en informatie over treinvervangend vervoer vind je op de website van Arriva.  De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan ons Arriva OV Servicepunt in Heerlen of Sittard.

MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. Op die manier verbetert de reiservaring van de festivalgangers en wordt een deel van hun reis duurzamer door gebruik van het ov. Voor de zondag zijn inmiddels in razendsnel tempo alle tickets voor park & train uitverkocht. 
 

De samenwerking van bovengenoemde partijen zorgt ervoor dat bestaande infrastructuur beter en efficiënter wordt gebruikt. Het helpt evenementenorganisatoren, zoals MOJO, bij het organiseren van evenementen in steden die steeds drukker worden. De oplossing van het combineren van parkeer- en ov-locaties kan in de toekomst ook in andere steden worden toegepast.

Slimme aanpak van vervoersstromen vereist
Pinkpop heeft een capaciteit van zo’n zeventigduizend bezoekers per dag. Ze komen uit binnen- en buitenland. Deze aantallen vragen om continue verbetering in de coördinatie van de verkeersstromen. Doel is om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. MOJO, Q-Park en Arriva bundelen daarom hun krachten. In een nieuwe aanpak krijgen festivalbezoekers de mogelijkheid om te parkeren bij zeven Q-Park locaties in Heerlen en Maastricht.

Aantrekkelijk aanbod met maximaal reisgemak

In totaal zijn er zeven parkeergarages, met zo’n 1800 parkeerplekken, beschikbaar. De festivalbezoeker  parkeert de auto in een van de Q-Park garages, neemt de trein naar station Landgraaf en reist vervolgens met shuttlebussen van Arriva Touring naar het festivalterrein. De bussen staan na afloop klaar om iedereen weer terug te brengen. De combinatie van parkeergarage + ov is beschikbaar voor één dag. Een ticket geldt voor maximaal 5 personen en is verkrijgbaar vanaf €15 voor Heerlen en €25 voor Maastricht. Een ticket  kan worden gekocht via de website van Pinkpop of Q-Park.Voor het plannen van je reis naar het festivalterrein maak je gebruik van reisapp glimble
Kijk voor alle informatie www.pinkpop.nl/vervoer.
Reis-app glimble is te  downloaden via www.glimble.nl of in de appstore.
MOJO, Q-Park en Arriva zijn enthousiast en kijken uit naar de resultaten
Een van de doelstellingen van MOJO, het bedrijf waar Pinkpop onderdeel van is, is om zoveel mogelijk bezoekers met het ov naar het festival te laten reizen. Arriva helpt deze doelstelling te realiseren met haar kennis en expertise als openbaar vervoerder.
De komende editie van Pinkpop wordt gezien als een pilot. Er wordt gekeken naar het effect van de aanpak op de reiservaring van de bezoekers, het effect op filevorming en het effect op de verkeerstromen rond het festivalterrein. De ervaringen worden ingezet  om deze aanpak verder te verbeteren.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram