Luister live

Politie Kerkrade voert controles uit op rij- en parkeergedrag bij Basisscholen

12 oktober 2023
Via: 045online

KERKRADE – In de afgelopen drie weken heeft het Basisteam Kerkrade herhaaldelijk controles uitgevoerd bij basisscholen in de gemeente, zoals vermeld op het Facebook-account van het basisteam.

De politie reageerde op veel klachten van omwonenden over het gevaarlijke rij- en parkeergedrag van ouders die hun kinderen naar school brengen of ophalen. Dit gedrag leidde vaak tot potentieel gevaarlijke situaties in de schoolomgeving.

Tijdens de controles werden meerdere ouders beboet, en er werden tientallen waarschuwingen uitgedeeld om bewustwording te vergroten. Het Basisteam Kerkrade kondigt aan de komende tijd intensieve aandacht te blijven besteden aan het rij- en parkeergedrag rond basisscholen.

Ouders worden dringend verzocht het goede voorbeeld te geven en zich aan de geldende verkeersregels te houden, met als doel de veiligheid in de omgeving van basisscholen te waarborgen.

Voor verdere informatie en bewustwording over veilig verkeersgedrag kunnen ouders contact opnemen met lokale autoriteiten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram