Luister live

Primeur voor Beekdaelen Jongste burgercommissielid in Nederland

15 november 2023

Dinsdag 14 november 2023 is Martijn Maat uit Doenrade met zijn 16 jaar en 3 weken voor de Vernieuwingsgroep benoemd tot burgercommissielid in de gemeente Beekdaelen.  Hiermee is hij voor zover bekend het jongste burgercommissielid van Nederland dat start in zijn functie.

Martijn is vijfde jaars VWO leerling aan het Trevianum college te Sittard en komt uit Doenrade. Als jong individu is de ontwikkeling van zijn directe omgeving van uiterst belang en daarom is hij ook zeer geïnteresseerd in de politiek op globaal, nationaal en vooral lokaal niveau. Verder houden zaken zoals geschiedenis, economie, cultuur en filosofie hem veelal bezig. Hij heeft al enige politieke ervaring opgedaan via het model european parliament in 2023. In de toekomst hoopt hij ook een studie te doen georiënteerd op politiek en beleid in de vorm van European Studies aan de universiteit van Maastricht. Daarom heeft hij zich bewust aangesloten bij de Vernieuwingsgroep om zo al op jonge leeftijd zijn politieke carrière te kunnen starten en bij te dragen aan het Beekdaelen van morgen.

Fractievoorzitter Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep geeft aan dat sinds kort jongeren vanaf 16 jaar ook in Beekdaelen als burgercommissielid van de gemeenteraad benoemd kunnen worden en zo dus mogen meepraten over de toekomst. In de meeste Nederlandse gemeenten is dat nog steeds 18  jaar. "Ik ben blij dat Martijn zich beschikbaar heeft gesteld om de Vernieuwingsgroep te vertegenwoordigen en mee te denken binnen onze fractie. We willen jongeren meer en meer een stem geven want veel beslissingen in de gemeenteraad gaan over hun toekomst."

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram