Luister live

Problemen ontdekt aan gevelmetselwerk van nieuw stadskantoor in Heerlen

16 april 2024

Via: 045online

HEERLEN – In het recent geopende stadskantoor van de gemeente Heerlen zijn problemen ontdekt aan de voegen van het gevelmetselwerk. Dit meldde de gemeente vrijdag in een persverklaring. Het geconstateerde issue omvat onder andere een losgeraakte steen op één locatie, evenals scheuren in het voegwerk op meerdere hoeken van het gebouw.

"DE VEILIGHEID VAN ZOWEL ONZE MEDEWERKERS ALS BEZOEKERS STAAT ALTIJD VOOROP,"

benadrukte een woordvoerder van de gemeente. Als voorzorgsmaatregel is het volledige stadskantoor afgezet, hoewel beide ingangen toegankelijk blijven voor bezoekers.

De aannemer Jongen Bouwbedrijven is ingeschakeld om verdere inspecties uit te voeren en de oorzaak van de problemen te achterhalen. Daarnaast zal het bedrijf zich bezighouden met het implementeren van een structurele en veilige oplossing om het gevelmetselwerk te herstellen.

Het onderzoek naar de oorzaak van de gebreken en het herstelproces zullen nauwlettend worden gevolgd door de gemeente Heerlen, om ervoor te zorgen dat het stadskantoor zo spoedig mogelijk weer volledig operationeel is.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram