Luister live

Programma Week van de Psychiatrie bij Mondriaan

13 maart 2024

Mondriaan heeft dit jaar een mooi en divers programma samengesteld voor de Week van de Psychiatrie. Die vindt plaats van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart. De Week van de Psychiatrie is een landelijk initiatief van MIND Platform. De week is opgedragen aan alle mensen die zich inzetten voor verbetering van de positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek.

Ze trappen de week op maandag af met een foto-expositie in het dagactiviteitencentrum aan de Frankenstraat in Maastricht. De foto’s zijn gemaakt door hun cliënten volgens het principe dat Photovoice heet. Dit is een specifieke vorm van participerende fotografie, die mensen (weer) een stem geeft. Deze expositie wordt gecombineerd met de boekpresentatie van het boek En mijn vader waande me dood. In deze beeldroman vertelt zoon Noël Ummels het verhaal van zijn vader Pierre Ummels, die vrijwel zijn hele leven kampte met bipolariteit. Onderdeel van de boekpresentatie is een expositie van de tekeningen van Liesbeth Waijers die in het boek staan.

Documentaire: Samen uit de schaduw
Op dinsdag en woensdag vertonen ze de openhartige documentaire Samen uit de schaduw in Maastricht en in Heerlen. Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? Waarom is dit nog steeds een taboe? En hoe kan de ander van betekenis zijn? In Samen uit de schaduw nemen Cinetree-oprichter Hanna Verboom en haar broertje Juda de kijker mee in de zoektocht naar antwoorden hierop. Ze doen dit samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk De Wachter, zanger Typhoon en hoogleraar psychiatrie Jim van Os.

Open huis dagactiviteitencentrum
Op woensdag laten ze tijdens een open huis zien wat ze allemaal doen in hun dagactiviteitencentrum aan de Frankenstraat in Maastricht. Net als in de rest van de week zijn die dag ook de foto’s van hun cliënten en de tekeningen uit het boek En mijn vader waande me dood te bewonderen.

Meer informatie
Op de website staat meer informatie over het programma: www.mondriaan.eu/week-van-de-psychiatrie.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram