Luister live

Provincie Limburg: Nieuwe subsidieregelingen voor restauratie kerken en monumenten

2 september 2024

Goed nieuws: het provinciebestuur heeft twee subsidieregelingen vastgesteld, gericht op het behoud en de verduurzaming van Limburgs erfgoed.

Met deze regelingen wil de Provincie Limburg bijdragen aan het toekomstbestendig maken van ons rijke monumentale landschap. Hiermee wil men zorgen dat de verhalen van ons verleden blijven voortleven en zichtbaar blijven voor toekomstige generaties. Met een totaalbedrag van ruim 19 miljoen euro worden zowel monumentale gebouwen, zoals kastelen, industriële panden, boerderijen en molens, als kerkgebouwen ondersteund in hun restauratie- en herbestemmingsopgaven.

Doel van de nieuwe regelingen

Voor beide regelingen geldt dat aanvragers een extra bijdrage kunnen ontvangen voor verduurzamingsmaatregelen. Het doel is om monumenten in de Provincie Limburg een duurzame, economische, toeristische en/of maatschappelijke functie te geven, zodat zij een levendig onderdeel blijven van de Limburgse samenleving. Daarnaast wordt binnen de regelingen sterk ingezet op de betrokkenheid van de lokale gemeenschap en het versterken van het historisch erfgoedensemble. Bij kerkgebouwen wordt ook de fysieke toegankelijkheid voor een breed publiek gestimuleerd.

Subsidie aanvragen?

Dat kan bij de Provincie Limburg. De regelingen worden halverwege september opengesteld. Houd daarom de website van de Provincie goed in de gaten. Ook voor vragen over de nieuwe regelingen kunt u terecht bij de Provincie Limburg.

Bron: gemeente Beekdaelen

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram