Luister live

Punkrockband Hangover keert terug met nieuwe single en documentaire

21 augustus 2024

 

Na jaren van stilte is de legendarische punkrockband Hangover uit Heerlen-Noord terug met een knallende nieuwe single: "045 . Het nummer, dat al snel is uitgeroepen tot het onofficiële volkslied van Mijnstreek-Oost, staat bol van trots, kracht, cultuur en de onverzettelijke mentaliteit van de streek.

Hangover, opgericht in 1991 door een groep jeugdvrienden, maakte tussen 1995 en 2005 furore in de punkrockscene, zowel binnen als buiten Limburg. De band won onder andere de Exit Live Prijs, speelde op Pinkpop en deelde het podium met iconen als de Heideroosjes en Superhero. Hun albums, met nummers die variëren van politiek getinte statements zoals "What a waste" tot humoristische tracks zoals "Köpke", hebben een blijvende indruk achtergelaten.

Na een periode van creatieve stilte heeft Hangover de handen ineen geslagen met muzikant en producer Emil Szarkowicz, eveneens afkomstig uit Heerlen-Noord. Samen zijn ze terug met wat zij noemen "creatief kabaal", een geluid dat niet wegloopt voor de problemen in de buurt, maar juist de positieve aspecten benadrukt. "We zijn toch geen Calimero ouwhoer!" aldus de bandleden.

Naast de nieuwe single werkt Szarkowicz aan een documentaire getiteld "045 - Sporen van Mijnstreek-Oost", geïnspireerd door de verhalen van de straten waar de bandleden zijn opgegroeid. De documentaire belicht de uitdagingen, maar ook de veerkracht en trots van de mensen uit de regio. Hiermee wil Szarkowicz laten zien dat, ondanks een moeilijke start, iedereen zijn leven weer op de rit kan krijgen.

Hangover is terug, met een krachtig statement dat Mijnstreek-Oost weer op de kaart zet. En dit is pas het begin.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram