Luister live

Reconnected Voerendaal met 'Music Movie Night' in het Royal Theater Heerlen

9 april 2024

Op zaterdag 25 mei vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert van Reconnected genaamd 'Music Movie Night' plaats in het Royal Theater Heerlen. Het gemengde koor Reconnected, gevestigd in Voerendaal, zal een avond vol muzikale filmervaringen presenteren.

Reconnected, onder leiding van dirigente Peggy Smeets en muzikale begeleiding van Annemie Sluijsmans-Meens, staat bekend om zijn veelzijdige repertoire, dat wordt gezongen in verschillende talen zoals Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Zweeds en Afrikaans. Met 44 leden heeft het koor een rijke geschiedenis, inclusief een 50-jarig jubileum en diverse onderscheidingen, waaronder de Strous Cultuurprijs en het Open Limburgs Korenfestival.

Het jaarlijkse voorjaarsconcert van Reconnected staat bekend om zijn innovatieve benaderingen, en dit jaar is geen uitzondering. Tijdens 'Music Movie Night' zullen de leden van het koor de muzikale reis door de twintigste eeuw op het gebied van film doorkruisen, waarbij zestien liedjes uit iconische films ten gehore worden gebracht. Van de Pink Panther tot James Bond, van Casablanca tot de Lion King, het concert belooft een nostalgische reis door de filmgeschiedenis te worden.

Het concert wordt versterkt door samenwerking met het Zuiderwind Blazersensemble, een groep professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg. Deze musici, actief in diverse orkesten en academies, zullen de avond verrijken met hun muzikale interpretaties, waaronder de begeleiding van de stomme zwart-wit film 'Cops' uit 1922 met Buster Keaton. De presentatie word verzorgd door Rob Mennen.

Het 'Music Movie Night'-concert is een avond voor jong en oud, met een welkomstdrankje bij aankomst in het Royal Theater / Filmhuis de Spiegel in Heerlen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van het concert, zijn er nog tickets beschikbaar, exclusief voor het balkon, via Filmhuis de Spiegel.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram