Luister live

Roda JC Kerkrade verliest eerste Play-off wedstrijd met 3-1 tegen NAC Breda

14 mei 2024

Via: 045online

BREDA – In een spannende wedstrijd in de Play-offs heeft Roda JC Kerkrade de eerste ontmoeting met NAC Breda verloren met 3-1. Het verlies in Breda betekent dat Roda JC een zware terugwedstrijd te wachten staat in Kerkrade aanstaande vrijdag.

Het was een lastige start voor Roda JC, waar NAC Breda al vroeg in de eerste helft de leiding nam. Sigurd Haugen scoorde het eerste doelpunt voor Breda in de 16e minuut, gevolgd door een strafschopdoelpunt van Dominik Janosek in de 56e minuut en een tweede treffer van Janosek slechts twee minuten later, waardoor NAC uitliep naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Roda JC liet in de slotfase van de wedstrijd nog van zich horen met een prachtige vrije trap van Brian Koglin in de 87e minuut, waardoor de Kerkradenaren toch nog een sprankje hoop kregen voor de terugwedstrijd.

Hoewel Roda JC in de laatste fase van de wedstrijd nog druk zette, slaagde de ploeg er niet in om grote kansen te creëren. Aan de andere kant bleef NAC gevaarlijk, maar miste Van den Bergh van dichtbij.

Roda JC Kerkrade zal nu alles op alles moeten zetten in de returnwedstrijd om hun kansen op de volgende ronde levend te houden. De wedstrijd zal aanstaande vrijdag plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, waar Roda JC moet proberen een 2-doelpunten verschil goed te maken om door te gaan naar de volgende ronde van de Play-offs.