Luister live

Roda JC overklast TOP Oss na bliksemstart met 1-4

14 april 2024

Via: 045online

Met een overtuigende 1-4 uitoverwinning op staartploeg TOP Oss bleef Roda JC vrijdagvond stevig op koers richting eredivisie. Man van de wedstrijd was Arjen van der Heide. De snelle Friese rechtsbuiten en voormalige Jong Oranje O19 speler verkeert in een bloedvorm en zette Roda, dat furieus uit de startblokken schoot, met twee treffers binnen 25 minuten ( 2de en 25ste minuut) op het winnende spoor.

Na de fraaie openingstreffer van de vleugelaanvaller scoorde Sami Ouaissa de 0-2. De creatieve middenvelder had last-minute een basisplaats gekregen, omdat Matisse Didden in warming-up geblesseerd afhaakte. Na de pauze bekroonde Ouaissa zijn eerste optreden in de basis sinds zijn blessure met een fraaie assist op Vaclav Sejk. Die tikte in de zestigste minuut zijn zesde doelpunt van het seizoen binnen: 0-4. Kort daarna redde Delano Ladan na een onachtzaamheid van Dzepar de Brabantse eer: 1-4.

De overwinning in Oss betekende de vijfde opeenvolgende overwinning voor Roda JC. De Kerkradenaren staan daarmee stevig op kop in de vierde periode van de Keukendivisie compeititie. Roda JC’ s eindsprint naar het beoogde doel eredivisie is vooralsnog dan ook even sterk als de imponerende seizoenstart, toen de eerste periode werd veroverd. Er wachten nu nog vier finaleduels voor het team van succestrainer Bas Sibum. Om de droom van rechtstreekse promotie naar de eredivisie te realiseren moet Roda JC, De Graafschap (thuis) Ajax II (uit), Cambuur (thuis) onder de duim zien te houden. Daarna wacht het mogelijk allesbeslissende finaleduel tegen FC Groningen uit. Volgende week vrijdag neemt Roda JC het in het eigen Parkstad Limburg Stadion op tegen De Graafschap, de actuele nummer zes van de ranglijst.

Grote man aan Kerkraadse zijde was Arjen van der Heide met twee treffers. Foto: RodaJC.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram