Luister live

Roda JC zegeviert in derby tegen MVV met 0-3

17 maart 2024

Via: 045online

MAASTRICHT – In een spannende derby heeft Roda JC een overtuigende 0-3 overwinning geboekt tegen MVV. Hoewel MVV voor rust nog enkele serieuze kansen creëerde, liep Roda JC na de pauze eenvoudig weg van de Maastrichtenaren.

De overwinning heeft Roda JC teruggebracht naar de tweede plek in de ranglijst, terwijl MVV na deze nederlaag lijkt uitgesloten te zijn voor de playoffs, vanaf de 14e positie.

De wedstrijd begon rustig, zonder grote kansen in de eerste tien minuten. Maar het was Arjen van der Heide van Roda JC die na een vrije trap de score opende. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal buiten het bereik van doelman Romain Matthys van MVV, die de bal via de binnenkant van de paal achter zich zag verdwijnen.

Hoewel MVV probeerde te reageren op de achterstand, slaagde de ploeg er niet in om Roda JC echt onder druk te zetten. Na een half uur dominantie van Roda, draaide het momentum plots in het voordeel van MVV. Een kans voor Mart Remans werd echter gekeerd door een katachtige reflex van Calvin Raatsie.

Het spel bleef aantrekkelijk, met kansen aan beide kanten tot aan de rust. Na de pauze kwam Roda JC op een comfortabele 0-2 voorsprong dankzij een doelpunt van Václav Sejk. Arjen van der Heide bezegelde de overwinning voor Roda JC met een derde doelpunt, waardoor de eindstand op 0-3 werd bepaald. Roda JC keert tevreden huiswaarts met drie belangrijke punten op zak.