Luister live

Ronde van Limburg Cycling werkt aan een comeback

16 oktober 2023

Oudste klassieker van Limburg koerst op 71e editie in 2024

Nadat de Ronde van Limburg in 2023 geen doorgang vond wordt er nu gewerkt aan een comeback in 2024. Een nieuw organisatiecomité koerst op de 71e editie die moet gaan plaatsvinden op zondag 3 maart met finish op de Adsteeg in Beek.

De afgelopen periode is Limburg Cycling bezig geweest om een nieuw organisatiecomité bij elkaar te krijgen die de kar wil gaan trekken om deze roemruchte koers terug op de kalender te krijgen. Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling vertelt: “Nadat de leden van het huidige bestuur hadden aangegeven geen nieuwe editie meer te organiseren ben ik begonnen met het benaderen van nieuwe bestuursleden. Gelukkig bleek dat er voldoende mensen te vinden waren die de schouders er onder willen zetten”. Het nieuwe bestuur krijgt nu vorm en Thijs Rondhuis, dit jaar onder andere organisator van het NK én het EK Wielrennen, zal de voorzittershamer hanteren. “In wielerprovincie Limburg hoort de Ronde van Limburg thuis en daar maak ik me graag sterk voor. We zijn er nog niet, maar we gaan vol voor een nieuwe editie”. Vooralsnog is de Ronde van Limburg nu gepland in het openingsweekend van het Nederlandse wielerseizoen. “De wielerkalender is al behoorlijk vol en als we weer een echte heuvelklassieker willen met sterk deelnemersveld, dan is deze periode beter, ook omdat het dan nog niet zo druk is in het heuvelland”, aldus Rondhuis. De overige bestuursleden die plaatsnemen in het nieuwe organisatiecomité zijn Hanny Ras-Kluitenberg, Cliff Hamers en Karel Smeets. In november zal er een definitief go/no go zijn, maar de organisatie heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram