Luister live

Russisch feministisch en politiek punkrock-kunstcollectief Pussy Riot naar Heerlen

22 november 2023

Op de feestdag van de democratie, de parlementsverkiezingen in Nederland, kondigt poppodium Nieuwe Nor de komst van Pussy Riot naar Heerlen aan. De Russische, feministische en politieke punkrockband annex kunstcollectief speelt op vrijdag 12 april 2024 haar theater-voorstelling ‘Riot Days’ in de Nieuwe Nor. ‘Riot Days’ vertelt het verhaal van Pussy Riot en hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid in een land waar deze waarden onder grote druk staan.

Pussy Riot is een Russisch protest-kunstcollectief dat bekend is geworden door hun ongeplande en provocerende punkoptredens op ongebruikelijke openbare plaatsen. De groep gebruikt hun muziek om aandacht te vragen voor belangrijke thema's zoals feminisme, LGBTQ-rechten en het regime van Russische president Vladimir Putin. Op 17 augustus 2012 werden de drie leden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Op 10 oktober, na een beroep, werd Samutsevich vrijgelaten op proef en haar straf werd opgeschort. De straffen van de andere twee vrouwen werden gehandhaafd.

Riot Days
Pussy Riot: Riot Days is een theatervoorstelling gebaseerd op het boek ‘Riot Days’ van Maria Alyokhina. De voorstelling vertelt het verhaal van de groep Pussy Riot en hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid. De voorstelling is een mix van muziek, theater en film en wordt uitgevoerd door vier acteurs: Maria Alyokhina, Kyril Masheka, Nastya en Max. De voorstelling is geproduceerd door Alexander Cheparukhin en geregisseerd door Yury Muravitsky.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Nieuwe Nor.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram