Luister live

SCHUNCK organiseert nationale voorleesdagen

4 januari 2024

 

Heerlen staat op het punt om te bruisen van verhalen en knusse momenten, want de Nationale Voorleesdagen komen eraan van 24 januari tot 3 februari 2024. Overal in de stad, van bibliotheekvestigingen tot kinderopvang en scholen, zal (voor)lezen centraal staan.

SCHUNCK zal een scala aan activiteiten aanbieden om het (voor)leesplezier te bevorderen. Van knusse voorleesontbijtjes voor de kleintjes tot knotsgekke theatervoorstellingen. Een hoogtepunt belooft de theaterproductie "Deze ridder zegt NEE!" te worden, een betoverende voorstelling voor kinderen tussen 3 en 8 jaar, met Joes Boonen, bekend van Nickelodeon, in de hoofdrol.

Het programma biedt een diversiteit aan evenementen, waaronder voorleesontbijtjes voor kinderen van 2 tot 6 jaar, waarbij luisteren naar prachtige verhalen gecombineerd wordt met een gezellig ontbijt. Deze activiteit is gratis en open voor iedereen.

Voor de avontuurlijke zielen zijn er voorleeswandelingen door de wijken gepland, waarbij lokale ondernemers hun steentje bijdragen door warme plekjes te creëren waaruit voorgelezen wordt. Een unieke ervaring voor kinderen tussen 2 en 12 jaar om kriskras door hun eigen buurt te wandelen en betoverd te worden door mooie verhalen.

En speciaal voor de knuffelliefhebbers wordt er een logeerfeest georganiseerd voor knuffels van alle leeftijden. Een unieke kans om jouw trouwe metgezel een avondje uit te gunnen, waarbij ze mogen overnachten in het majestueuze Glaspaleis.

De Nationale Voorleesdagen staan bekend als het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar, waarbij het plezier van voorlezen centraal staat. Dit jaar draait alles om het Prentenboek van het Jaar 2024: "Help! Een verrassing!" van Miriam Bos. Naast dit boek selecteerde een deskundig comité nog negen andere prentenboeken voor ouders en verzorgers, die dienen als een ideaal beginpunt om voor te lezen en zo het leesplezier te stimuleren.

Voorlezen aan kinderen van jongs af aan legt een sterke basis voor een levenslange liefde voor lezen. Dat blijkt wel uit het feit dat driekwart van de ouders met kinderen tot 6 jaar dagelijks voorleest. Deze dagen beloven een waar festijn te worden waar leesplezier hoogtij viert.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram