Luister live

SCHUNCK presenteert nieuwe tentoonstellingen vanaf 7 april

30 maart 2024
In aanloop naar de grote tentoonstelling Andy Warhol: Vanitas in september, presenteert SCHUNCK de komende tijd een flink aantal andere presentaties op verschillende plekken in het gebouw. Vanaf 7 april zijn Jean Tinguely's 'Shuttlecock' en een nieuwe editie van Dreaming Out Loud te zien. 
image
Jean Tinguely 
De sculptuur ‘Shuttlecock’ kan worden gezien als een ‘bevroren explosie’, bestaande uit de onderdelen van een raceauto, die piept en kraakt zodra het in beweging wordt gebracht. Jean Tinguely staat internationaal bekend om zijn bewegende en zelfvernietigende machines die een spektakel van beweging en geluid produceren. De kunstenaar was gefascineerd door doelloze beweging en maniakale snelheid, en daarmee ook door het racecircuit. Tinguely ontwierp gedurende drie jaar – van 1988 tot aan zijn overlijden in 1991 – de zijspannen en racepakken van zijn vriend en autocoureur René Progin. De zijspan uit 1988 werd gedemonteerd tot de beroemde sculptuur ‘Shuttlecock’.
Lizzie Veldkamp  
Ook vanaf 7 april is een nieuwe editie van ‘Dreaming Out Loud’ te zien, waarmee SCHUNCK een podium biedt aan jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio. Dit voorjaar is het de beurt aan Lizzie Veldkamp. Veldkamp heeft een voorliefde voor bouwplaatsen en de gevolgen van stedelijke transitie in de publieke ruimte. De resultaten van haar voortdurende onderzoek hiernaar toont Veldkamp in een nieuwe serie werken bij SCHUNCK.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram