Luister live

Showband Corio wint de 1e prijs met show “Corio Rocks” tijdens de Euregio Parade in Kerkrade.

1 juli 2024

Op zondag 30 juni vond in Kerkrade het muziekspektakel de Euregio Parade plaats. Een muzikaal spektakel waar 40 muziekverenigingen uit Nederland en België aan deelnamen. Showband Corio was succesvol op alle fronten.

Showband Corio behaalde met de show “Corio Rocks”een mooie 1e prijs bij het showgedeelte Iets om trots op te zijn, de vele uren repetitie beginnen hun vruchten af te werpen.

Tijdens de parade die dwars door het drukbezochte centrum van Kerkrade trok liepen de CorioKids als volleerde leden achter het grote korps mee en stalen menig hart.

Showband Corio op de Markt in Kerkrade - Foto: Showband Corio

Ook Corio Slag (slagwerkgroep voor mensen met een lichte verstandelijke beperking) liep  samen met  slagwerk groep Drumbeatz uit Tegelen mee in de parade en en kregen onderweg veel aplaus.  Muziek maken is voor iedereen en kan ook iedereen, dat bewezen Corio Slag en Drumbeatz. Tijdens hun optreden wisten ze de boel goed op stelten te zetten, het werd een groot feest !
Twee groepen die nooit met elkaar gerepeteerd hadden speelden als een groep de (buiten)zaal plat.

Zaterdag 6 juli staat voor de Showband alweer het volgende optreden op de kalender. Taptoe Stiens. Deze taptoe vindt plaats in Friesland waar optredens van enkele topkorpsen op het programma staan.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram