Luister live

Simpelveld staat komend weekend weer in het teken van heroïsche heuvelland wielerduels

19 april 2024

Via: 045online

SIMPELVELD – Komend weekend staat de gemeente Simpelveld weer in het teken van de altijd boeiende wieler tweedaagse. Zaterdag 20 april wordt vanaf 9.30 de Refresco Toekomstcup – Bergomloop Simpelveld voor junioren en nieuwelingen, in verschillende leeftijdscategorieën, verreden. Zondag 21 april staat de CCM – Bergomloop Simpelveld voor Elite, Belofte, Amateurs en Professional-B (U23) op het programma.Start en finish is op beide dagen bij Café Oud Zumpelveld, aan de Irmstraat in Simpelveld.

Foto: Theo Gelissen

In 2022 introduceerde de KNWU een nieuwe nationale topcompetitie om renners/rensters hun klim-, sprint-, en tijdritkwaliteiten te laten ontwikkelen. De wedstijden reeks wedstrijden wordt verreden door de categorieën nieuweling-meisjes/junioren-vrouwen, nieuwelingen en junioren omvat zeven wedstijden. Simpelveld prijkt ook in het prestigieuze  Topcompetitie lijstje.
Het aantal Limburgse deelnemers is echter met een loep te zoeken. Hoofdoorzaak is dat het leeuwendeel van de grootste Limburgse wielertalenten voor het TigerrTeam van Rob Ruijgh rijdt. Omdat dit team onder een Belgische licentie rijdt mag het van de KNWU niet deelnemen aan KNWU-club, regio of  districtskampioenschappen.

Daarvoor is ook geen individuele inschrijving mogelijk. Er nemen in Simpelveld dan ook enkel regio of clubselecties deel. Meadow Willems, uit Brunssum, die voor Team Watersley die bij de junioren rijdt is dan ook een van de weinige Limburgse deelnemers die aan de start komt. .

Op het selectief parcours in Simpelveld hebben traditioneel enkel renners met sterke klimbenen kans op succes. De befaamde klim op de St. Remigiusstraat en de loodzware klim op de Huls, die tijdens zondag tijdens de Bergomloop liefs 21 keer moet worden gemeesterd, worden ook komend weekend, naar verwachting, weer de scherprechter.

Foto:  organisatie

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram