Luister live

Sinan Can en Marjolein Moorman spreken 3e Hub Cobben Rede uit op 30 maart

7 maart 2024

Op 30 maart 2024 wordt in de Royal in Heerlen de derde Hub Cobben Rede uitgesproken. Na Renske Leijten (2022), Pieter Omtzigt en Raoul Hedebouw (2023), vormen Moorman en Can de indrukwekkende redenaren van 2024. De Hub Cobben Rede daagt uit tot maatschappijkritische analyse en hoopvolle ideeënvorming in de geest van de voormalige Hoensbroekse vakbondsleider en mijnwerker Hub Cobben. De Hub Cobben Rede vormt een podium voor ideeën op het vlak van ‘Macht en Tegenmacht’.

Sinan Can werkte als onderzoeksjournalist bij het televisieprogramma Zembla. Daar maakte hij onder andere het tweeluik Schoonmaakwoede over de schoonmakersstakingen. Afgelopen jaren maakte Can bloedstollende en indrukwekkende documentaires als Bloedbroeders, De Arabische Storm, In het spoor van IS en Onze missie in Afghanistan. Can won een reeks aan prestigieuze prijzen, waaronder De Loep en tweemaal De Tegel voor onderzoeksjournalistiek.

Marjolein Moorman is voor de PvdA wethouder in Amsterdam met onderwijs, jeugdzorg, inburgering en armoede in haar portefeuille. Ze schreef het boek Rood in Wassenaar over hoe haar eigen achtergrond een inspiratiebron vormt voor haar politieke keuzes. Wars van heilige huisjes zoekt Moorman naar oplossingen. Gelijke kansen voor kinderen en de strijd tegen armoede gaan haar zwaar aan het hart.

De Hub Cobben Rede vind plaats op 30 maart en begint om 14.00 uur in het Royal Theater aan het Stationsplein in Heerlen. Aanmelden voor het evenement is verplicht via [email protected]. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en kan contant worden voldaan.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram