Luister live

Sint Antonius uit Nederweert wint OLS 2023, Sint George uit Simpelveld behaalt 3e plaats

8 juli 2023

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) van dit jaar, een van de meest prestigieuze evenementen in de schutterswereld, heeft een prachtige overwinning opgeleverd voor Sint Antonius uit Nederweert. De schutterij wist de felbegeerde titel te veroveren na een zenuwslopende kavelronde. Helaas viel Sint George uit Simpelveld, de enige schutterij uit Parkstad die nog in de race was, af in de 9e kavelronde.

Foto: Facebook - St. George Simpelveld

Rond 16.15 uur op zaterdag stonden nog maar vier schutterijen op het punt van kavelen. Op dat moment maakte een schutter van Sint George uit Simpelveld een fatale fout en miste een bölke. Hierdoor bleven slechts twee schutterijen over voor de 11e en laatste kavelronde: Sint Urbanus uit Maasniel en Sint Antonius uit Nederweert. Terwijl Maasniel twee keer mis schoot, wist Nederweert foutloos te blijven, wat hen de overwinning opleverde.

De kavelronde begon afgelopen zaterdag met maar liefst 30 schutterijen. Door de stevige wind die zondag heerste, waren alle andere schutterijen al uitgeschakeld. Na twee kavelrondes werd besloten de schietwedstrijden te staken.

Het behalen van de OLS-titel is een buitengewone prestatie voor Sint Antonius uit Nederweert, en ze kunnen trots zijn op hun succesvolle deelname aan dit historische evenement. De schutterij heeft met toewijding en nauwkeurigheid geschoten en is beloond met de hoogste eer.

Het OLS is een uniek evenement dat traditie en gemeenschapszin viert. Het trekt jaarlijks duizenden toeschouwers en schutterijen uit heel Limburg en daarbuiten. Dit jaar was geen uitzondering, met enthousiaste supporters die vol spanning de verrichtingen van de deelnemende schutterijen volgden.

De organisatie van het OLS feliciteert Sint Antonius uit Nederweert met hun welverdiende overwinning en bedankt alle schutterijen, vrijwilligers en bezoekers voor hun bijdrage aan het succes van dit evenement.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram