Luister live

Slagerij Jean Custers in Nuth wordt Hofleverancier

30 augustus 2024

NUTH – Slagerij Jean Custers in Nuth heeft de prestigieuze titel van Hofleverancier ontvangen. Dit bijzondere predicaat, inclusief het recht om het Koninklijk Wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, is verleend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de slagerij.

Gouverneur Roemer overhandigde vandaag de bijbehorende oorkonde aan de trotse eigenaren.

Foto: Limburg.nl

De slagerij werd opgericht in 1924 door Peter en Fien Custers-Mevis en is sindsdien een familiebedrijf gebleven. In 1960 namen Bep en Agnes Custers-Misere, de ouders van de huidige eigenaar, het bedrijf over. Jean Custers, de huidige eigenaar, begon in 1982 zijn opleiding tot slager en nam in 1989, na het overlijden van zijn vader, de leiding van de slagerij over. Samen met zijn echtgenote runt hij de zaak al 35 jaar met veel passie en toewijding.

In de afgelopen eeuw heeft de slagerij aanzienlijke veranderingen doorgemaakt. Waar vroeger zelf geslacht werd, richt men zich nu op het inkopen van specifieke vleesdelen en het aanbieden van een breed scala aan kant-en-klaar- en gemaksproducten. Ondanks deze veranderingen blijft de slagerij een geliefde en vertrouwde plek voor vele generaties in Nuth en omgeving.
Gouverneur Roemer benadrukte tijdens de uitreiking dat het niet elke dag voorkomt dat de Koning het predicaat Hofleverancier toekent.

"De familie Custers mag met recht trots zijn op deze prachtige kroon op hun werk,"

aldus Roemer.

Over het Hofleverancierschap

Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘Hofleverancier’, moet een onderneming minimaal 100 jaar bestaan en een vooraanstaande positie in de regio innemen binnen haar branche. Slagerij Jean Custers voldoet aan deze criteria en heeft daarmee een welverdiende erkenning gekregen voor haar jarenlange inzet en vakmanschap.

Meer lezen over de slagerij en het predicaat? Lees dan het persbericht van de Provincie Limburg.

Via: 045online

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram