Luister live

Sloop en nieuwbouw in Pottenberg: samen werken aan de toekomst voor de wijk

19 juni 2024

In Pottenberg maken het Poortgebouw en de Mammoetflat plaats voor 102 nieuwbouwappartementen. Op 24 april zetten Wim Hazeu (Woonpunt) en Patrick Ubags (bouwbedrijf Van Wijnen) hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Ook werd het startsein voor de machinale sloop gegeven.  

foto: Philip Driessen - WP start sloop Pottenberg Mammoetflat

Duurzame sloopwerkzaamheden

Inmiddels hebben de eerste handsloopwerkzaamheden plaatsgevonden en is de asbestsanering uitgevoerd. Ook start nu de machinale sloop. “Eind vorig jaar zijn we begonnen met de handsloop van het Poortgebouw en de Mammoetflat. We starten met de machinale sloop van de Mammoetflat. Daarna volgt ook het Poortgebouw.”, aldus Peter de Bont van sloopaannemer A. Jansen. "Een duurzame sloop is ons uitgangspunt. We streven ernaar om sloopmaterialen een nieuwe waarde te geven middels onze circulaire werkwijze. Meer dan 99% van de uitkomende materialen bij de sloop worden door ons en onze partnerbedrijven hergebruikt of gerecycled tot grondstoffen”.

Nieuwbouw en toekomstperspectief

Bouwbedrijf Van Wijnen richt na de sloop het bouwterrein in. In juni wordt er gestart met de nieuwbouw. Patrick Ubags, directeur Van Wijnen Sittard, kijkt uit naar de realisatie van dit Maastrichtse project: “Recent hebben we al mooie nieuwbouw- en renovatieprojecten mogen uitvoeren in omliggende wijken als Caberg, Mariaberg en het Kommelkwartier. Nu mogen we aan de slag met dit mooie stukje Pottenberg. Wij kijken er naar uit om ook hier samen met Woonpunt een succes van te maken.”

In totaal komen er 102 levensloopbestendige appartementen die bestaan uit een mix van sociale huur en middenhuur. In het Poortgebouw komen 56 appartementen en in de Mammoetflat 46 appartementen. Alle nieuwbouwappartementen worden goed geïsoleerd en volledig gasloos. Wim Hazeu kijkt uit naar de start van de nieuwbouw: “Na een lange voorbereidingsperiode gaan we aan de slag met een nieuwe toekomst voor de wijk. Dat doen we met respect voor de cultuurhistorie. Door in de nieuwbouw karakteristieke historische elementen terug te laten komen, doen we recht aan de gemeentelijke monumenten uit de wederopbouwperiode.”

Voor de buurt

“Komende jaren zal voor de bewoners en omwonenden soms nog best even pittig zijn. Zo’n centrale plek in de wijk verbouwen is niet niks”, beseft ook Wim Hazeu. “Gelukkig hebben we voor essentiële buurtvoorzieningen een tijdelijke oplossing gevonden. Daardoor blijven de buurtbrök, frituur en kapper ook tijdens deze overgangsperiode behouden voor de buurt.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram