Luister live

Sluiting drugspand Bocholtz

28 november 2023

Op maandag 27 november 2023 heeft de burgemeester van de gemeente Simpelveld, mevrouw S.C.J. Scheepers, een drugspand aan De Baan 8a in Bocholtz gesloten. Het betreft een woning waarin door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij is aangetroffen. De woning is gesloten voor de duur van drie maanden.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet in samenhang met het zogenoemde Damoclesbeleid. Met de maatregel wordt beoogd het gebruik van het betreffende pand als drugspand te beëindigen en hem uit het criminele drugscircuit te halen. Het pand is gesloten en er is een bekendmaking en een aanhangbord op aangebracht die informatie over de sluiting geven en waarop is vermeld waar meldingen over drugscriminaliteit gedaan kunnen worden.

De illegale handel in drugs levert overlast en gevaar op voor omwonenden en gaat ten koste van de leefbaarheid van alle inwoners van de gemeente Simpelveld. Met deze maatregel wordt bijgedragen aan het verminderen van drugscriminaliteit en aan de veiligheid en de leefbaarheid in de samenleving. Daarnaast gaat er een signaal uit naar het criminele milieu dat deze activiteiten niet geaccepteerd worden en dat daartegen wordt opgetreden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram