Luister live

Sprookjesachtige Winterdansparade brengt kerstsfeer in Heerlen

14 december 2023

Op vrijdag 15 december wordt in de binnenstad van Heerlen de Winterdansparade georganiseerd door Stichting De Vijf Pleintjes, Heerlen Mijn Stad en Swing-inn tijdens de opening van Wintertijd om 19:00 uur. Kinderen verkleed als sneeuwpopjes, elfjes, hertjes, kerstvrouwtjes, en meer dansen door de versierde straten op gezellige en sfeervolle kerstmuziek.

De parade, bestaande uit diverse groepen zoals Diversão Sambaband Heerlen Noord, Slide Dans Landgraaf, Charles Dickens groep uit Benzenrade en Dansschool Swing-inn Heerlen-Centrum, vertrekt om 19:00 uur vanaf het Wilhelminaplein, een van De Vijf Pleintjes. De stoet, met naar schatting 200 deelnemers, volgt een verlichte route door de binnenstad via onder andere Dautzenbergstraat, Saroleastraat, Maanplein, Geleenstraat, Pancratiusstraat en eindigt weer op het Wilhelminaplein.

Voor degenen die de eerste parade missen, is er op woensdag 20 december om 17:00 uur nog een tweede kans om de Winterdansparade te aanschouwen, met als vertrekpunt De Morenhoek.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram